dimecres, 24 de març del 2010

SANT MEDIR

Jo sóc nascuda al barri de Gràcia de Barcelona, i el 3 de Març es celebra com cada any Sant Medir, la festa més dolça. El dia 3 de març, continua celebrant-se aquesta festa a Sant Cugat del Vallès i Barcelona, especialment al barri de Gràcia, amb una desfilada que surt de Gràcia i arriba fins a l'ermita de Collserola, desfilada on els que fan la romeria llencen i reparteixen caramels als assistents. hel 1830, un forner i pastisser de Gràcia però fill de Sant Cugat, dit Josep Vidal i Granés, va caure greument malalt. L'home tenia una gran devoció a sant Medir, i coneixia la seva història, i va prometre al sant, que, si es curava, aniria en pelegrinatge fins a l'ermita muntant un ase i faria tots els possibles perquè tothom a la vila se n'assabentés i també li tinguessin gran devoció. El cas és que el forner es va curar, i quan va arribar el tres de març, que és la festa de Sant Medir, es va disposar a complir la prometença.

video

6 comentaris:

  1. No la conozco esta fiesta, pero me gustaria verla parece interesante.

    ResponElimina
  2. Hola Maite, esta fiesta también esta en mis recuerdos de infancia ya que mi abuelo que tenia un taller de fusteria en la C/ Siracusa me llevaba de pequeña a la Festa de Sant Medir, me gustaba por los caballos y claro esta por los caramelos .

    ResponElimina
  3. I com has vingut a parar a SAnt Boi?? Quin canvi, no?? A mi també m'agrada molt que es conservin les tradicions dels llocs i està molt bé que així sigui. Tú hi vas cada any??

    ResponElimina
  4. Cuando hera joven trabaje durante unos cuantos años en la parte alta de gracia y pasaban por delante del taller tirando caramelos.

    ResponElimina
  5. Hola Maite,soy jose maria,a mi tambien me gusta
    esta fiesta,me trae muchos recuerdos yo soy del guinardo,c/virgen de montserrat,ademas yo
    este dia celebro mi cumpleaños un dia muy dulce, saludos

    ResponElimina
  6. no conocia,la historia siempre gustar saber,yo estube 1 año en las fiestas,un saludo

    ResponElimina